Is uw partner aangemeld bij het pensioenfonds?

Als u komt te overlijden, is het fijn om te weten dat uw partner goed verzorgd achterblijft, ook financieel. Zorg er daarom voor dat uw partner is aangemeld bij het pensioenfonds.

Wat krijgt uw partner na uw overlijden?

Partnerpensioen

Als u pensioen bij ons opbouwt of heeft opgebouwd, is er voor uw partner een partnerpensioen. Uw partner ontvangt dit partnerpensioen als u komt te overlijden. Het is voor ons belangrijk dat uw partner bij ons bekend is.

Anw-hiaat pensioenregeling
Uw partner heeft na uw overlijden mogelijk recht op een uitkering van de Anw-hiaat pensioenregeling. De werkgever betaalt hiervoor de volledige premie. Als wij de gegevens van uw partner ontvangen, worden u en uw partner automatisch aangemeld voor de Anw-hiaat pensioenregeling. U blijft deelnemer aan de Anw-hiaat pensioenregeling zolang u een partner heeft en in dienst bent. Klik hier voor meer informatie.

Wat moet u doen?

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap, dan krijgen wij automatisch de gegevens van uw partner door via de gemeente. U hoeft hiervoor niets te doen.

Bent u samenwonend, dan moet u uw partner zelf aanmelden bij ons. Gebruik hiervoor het aanmeldingsformulier.

U kunt uw partner bij ons aanmelden als:

  • U minimaal een halfjaar samenwoont met een samenlevingsovereenkomst, of;
  • u meer dan 5 jaar aantoonbaar samenwoont.

Woont u in het buitenland?

Wij krijgen de gegevens van uw partner niet door als u in het buitenland woont en gaat trouwen. In dit geval moet u ons zelf laten weten dat u bent getrouwd. Wij ontvangen dan graag een kopie van de huwelijksakte.

Deze informatie vindt u hier op deze website.

Foto: Pexels.com