Bart van der Gaag nieuwe directeur Pensioenen bij Pon Holdings

Met de internationalisering van Pon Holdings zijn er naast nationale ook steeds meer internationale pensioenvraagstukken. Om aan deze toenemende complexe vraagstukken het hoofd te bieden is er behoefte aan meer pensioenkennis binnen Pon Holdings.

Pon Holdings heeft Bart van der Gaag gevraagd of hij per 1 april aanstaande in dienst wil treden als Directeur Pensioenen bij Pon Holdings. Bart heeft deze functie aanvaard. De komende tijd zal Bart zich vooral focussen op het begeleiden van de overgang naar het nieuwe pensioencontract op basis van de Wet toekomst pensioenen (Wtp) die sinds juli 2023 van kracht is. Deze overgang is zeer complex. 

Bart is in juli 2004 bij Pon in dienst getreden als Senior Advisor Pensions. In januari 2016 werd hij als directeur verantwoordelijk voor het Multi ondernemingspensioenfonds Pon. Sinds januari 2021 is Bart voorzitter van Pensioenfonds Gazelle, Pensioenfonds Pon en Pensioenfonds Geveke. Vanaf 2004 heeft Bart een belangrijke rol gespeeld bij de inrichting van de uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds Pon en het vormgeven van de huidige drie pensioenfondsen.

Wij als Pensioenfonds Gazelle danken Bart voor al zijn werk bij ons pensioenfonds (en de rechtsvoorgangers) en wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol bij Pon Holdings. De taken van Bart bij de drie pensioenfondsen worden door John Simon en Derya Akbiyik-Gunaydin opgevangen.