Wet toekomst pensioenen is ingegaan

Op 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen (Wtp) in werking getreden. In deze wet zijn de nieuwe regels voor het pensioenstelsel in Nederland vastgelegd. Dat de wet nu is ingegaan, betekent niet dat uw pensioen direct verandert. Pensioenfondsen hebben tot 1 januari 2028 de tijd om over te gaan naar de nieuwe regels. Tot die tijd blijven de oude regels gelden en wijzigt er dus nog niets voor uw pensioen bij Pensioenfonds Gazelle.

Om te zorgen voor een zorgvuldige overgang naar de nieuwe regels, moet er achter de schermen veel geregeld worden. De werkgever- en werknemersorganisatie binnen Koninklijke Gazelle N.V. is nu eerst aan zet. De werkgever- en werknemersorganisatie beslist over de inhoud van de nieuwe pensioenregeling en neemt daarin de nieuwe regels mee. Ook Pensioenfonds Gazelle bereidt zich intussen voor op de overgang. Zodra de nieuwe pensioenregeling er is, wordt duidelijk wat er voor uw pensioen gaat veranderen. Tot die tijd, houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Kijk op www.onsnieuwepensioen.nl voor meer informatie over de nieuwe regels.

Foto: Pexels.com